GastronomieHorní RakouskoRegiony

Konditorei Jindrak

Podle názvu mnozí z vás přemýšlí, co to znamená Konditorei v němčině.
Ano, pokud jste řekli cukrárna, tak to byla trefa do černého!
Cukrárna Jindrak má slaví letos 90 let od svého založení. V roce 1929 otevřela společnost Kommerzialrat Leo Jindrak I. obchod se sladkostmi.
Věřte, nevěřte, cukrárna dnes patří k nejoblíbenějším a nejúspěšnějším cukrárnám v celém Rakousku.

Původní Linzerův dort z Jindraku je světově známý a lidé si ho nechávají zasílat domů podobně jako Sacher Torte. Zákazníci oceňují prvotřídní kvalitu tohoto pečiva. V cukrárně se peče denně čerstvě podle tradičních receptur, používají se jen ty nejlepší suroviny, které firma získává od regionálních výrobců, pokud je to možné. Můžete výrobky ochutnat!

Navštivte Konditorei Jindrak v jedné z devíti poboček Jindraku v Linci a okolí nebo si objednejte Orginal Linzer Torte a další dárky ideálně online (http://www.jindrak.at).         

Pokud jste v okolí Linze, tak byste neměli propásnout příležitost zajít do populární Jindrak “Kunstcafé“, které se nachází v malebné Herrnstraße v Linzi.
Mmůžete si zde vychutnat prohlídku umění, kulturních akcí spojenou s kulinářským chuťovým zážitkem.
Od 1. 2. 2019 jsou v Jindrak “Kunstcafé“ k vidění vybraná díla rakouské umělkyně Linde Klement.      

 
Zdroj: Shutterstock Autor: pixdesigned

A co takhle speciality?
Určitě. Konditorei Jindrak má v sortimentu lákavé prvotřídní čokolády, chutné štoly, jemné pečivo a ušlechtilé dárkové krabičky s vynikajícími cukrářskými lahůdkami, které jsou samozřejmě  hand-made.

Pokud jste gurmáni na sladké, tak v této cukrárně si přijdete na své! Překvapte své blízké speciálními dárky z cukrárny Jindrak.

 

Věděli jste, že se tato cukrárna specializuje i na koblihy?
Kobliha má po staletí tradici. Jakmile byla v Rakousku pořádána nějaká slavnost, byla její příprava považována za lidové umění.
V minulosti pekly ženy koblihy jako druh vyjádření lásky k muži. Zřídka se začal první milostný vztah bez  koblihu, který pocházel ze srdce a byl dán milovanému. Tradiční koblihy byly kdysi konzumovány během hlavně během Vánoc. Zajímavé, že?

Podle starodávné tradice jsou v Jindraku koblihy pouze v karnevalovém období, protože žádná další sladká delikatesa není připravována během karnevalu jako nádherné pečivo s jemnou náplní.
Pro cukrárnu Jindrak začátek „páté sezóny“ znamená začátek sezóny koblih, která trvá až do popeleční středy. Rok od roku se v cukrárně shromažďují milovníci kulatého pečiva a vychutnávají si šťavnatou chuť ručně vyráběných koblihů.
Existuje mnoho kroků k tomu, aby se kulaté štěstí, jak je v Rakousku někdy koblihám přezdíváno, připravilo s notnou dávkou dovednosti, vášně a lásky. Konditorei Jindrak používá pouze ty nejlepší suroviny, např. meruňková marmeláda pochází z manufaktury Unterweger z východního Tyrolska a je prvotřídní kvality.

Možná si pomyslíte, že klasická kobliha je nudná a nemusí se s ní dělat tolik povyku. Ale chyba lávky.
Konditorei Jindrak nabízí neskutečné obměny koblih. Od začátku karnevalu až po Vánoce zde pečou  dva klasické typy: meruňkové a vanilkové a mnoho dalších, např. čokoládové.
Po vánočních svátcích se fanoušci koblih mohou těšit na další fantastické koblihy včetně ovocných.
Ale pozor: popeleční středa je u konce a musíte být trpěliví, dokud nezačne další karneval.

V roce 2019 Konditorei Jindrak slaví 90 let od svého založení a výroby pečiva a cukrovinek, proto pořádá oslavy a peče legendární cukrovinky, které byly pro tuto firmu typické už v minulosti za zvýhodněnou cenu, např. pečený hrnkový dort, dortík ze zakysané smetany, lanýže, dorty, ovocné dezerty, ořechovou pěnu, houskový dezert a nebo lískové sušenky!

Pokud se Vám sbíhají sliny na tyto laskominy, tak neváhejte a zajděte hned na zákusek do Konditorei Jindrak, budete nadšeni

Mapa volného ubytování v okolí:


Booking.com

Číst dál

Podobné člnánky

Back to top button